hits

Forandringsledere = Neste generasjons bedriftsledere

kommentarer

I NyAnalyse tror vi fortsatt på smartere løsninger i verdens rikeste land.

Vi tror på forandringer nedenfra, vi tror på motmakt og vi tror ikke at det kongelige Finansdepartement alltid har fasiten.

Vi snakker oftest om kriser, utfordringer for velferdsstaten som eldrebølgen og drop out i skolen. Det er viktig og enhver samfunnsøkonom må være "litt" bekymret. 

Men burde vi egentlig legge mer vekt på suksesshistorier og lære av de beste? 

For 4,5 år siden startet Andreas Ringen og jeg selskapet NyAnalyse. Vi forenkler og forklarer samfunnet sammen med våre dyktige kolleger.

Ifølge SSB er det kun 3 av 10 bedrifter som overlever 5 år. Derfor er vi skikkelig stolt av vår "stayerevne" og fremgang de siste årene.

Vi startet som mange andre grundere uten noe konkret kundeprosjekt, og ventet på køen av kunder utenfor Lysaker-kontoret. Den kom aldri.

Så fikk vi napp i Sør-Odal kommune, hvor de borgerlige hadde ambisjoner om makt etter 100 år i opposisjon. Sammen for Hedmark ble slagordet for Hedmark fylkeskommune (H-V-Krf-Frp -PP), hvor vi lagde 4 årsplaner.

Heldigvis utvidet kundegrunnlaget seg videre til Telenor og Virke (velferdsteknologi og produktivitet), Selvaag Bolig (demografi og inntekter), Huseiernes Landsforbund med boligrapporter, Bedriftsforbundet, NHO Service med kommuneutredning mfl. Takk for modige valg i den viktige grunderfasen vår!

 

Akademiker-gründere?

I Aftenposten tok Elling Aarflot opp "hvorfor alle må ta høyere utdanning"? Det er ett tankekors at for mange jobber i offentlig sektor, og dette fordi at innovasjonen ofte utløses ved konkurranse.

Med det rette fokus kan private løsninger bidra i offentlig sektor, og kommune-Norge! Den norske modellen skaper vinnere, men også tapere. Det tryggeste er å ta høyere utdanning. Og statlig sektor kaller på mange trygghetssøkende.

Jeg mener vi trenger flere akademiske entreprenører, og da tenker jeg ikke på ingeniører egentlig.

Det er fantastiske muligheter til å forandre verden med kunnskap, erfaring og vilje til nytenking.  

Vi bygget opp et Byråkratibarometer som forsøker å måle byråkrati i norske kommuner.

  

Fornyelse, innovasjon og politiske muligheter

Det unike med NyAnalyse-teamet er at vi forstår samfunnsendringene, kan tallene og er innovative. Vi tror på økonomiske incentiver, men ser også fremtiden i sosiale entreprenører.

Vi lever med endring, og forandrer for å sikre bedre løsninger i samfunnet. Det gir på sikt lønnsomhet for kundene og vår bedrift.  

Det er heldigvis mange som vil bidra til å forandre Norge, og dyktige folk ønsker å jobbe med teamet vi har bygget opp.

En for statisk politikk-utvikling er farlig for et nyrikt samfunn.

Vårt konkurransefortrinn i Norge er egentlig ikke oljerikdommen. Det er "menneskene, modellen og lyst på verdiskaping".

 

Neste generasjons ledere tenker annerledes

Du ser det hver dag på sosiale medier. Mange har kloke og innovative ideer. Men alle aktører kan ikke kjøpe dyr kommunikasjon.

En utfordring er tankesettet - våre modeller.

Flere og flere av våre kunder ser at "samfunnsrollen" er viktig for å tiltrekke de beste hodene, og for å sikre fornøyde kunder. Men også fordi LEDERNE VIL MER enn inntjening og profitt.

Derfor tror jeg at verdens rikeste land kan få til en slik endring. Toppledere i norske bedrifter: Tenk nytt - og dere vil bidra i samfunnet. 

Jeg er ikke bekymret for Norge. Vi har en ny generasjon "myke og smarte" ledere som vil det beste.

I politikken ser man fire år, i private bedrifter ser man til neste kvartalsrapport, sies det. Denne sannheten er under press fra " de mange små". 

Et typisk kjennetegn for en gründer er stahet og - overdreven - tro på egne ferdigheter.

I NyAnalyse er vi kanskje alle gründere!

Det har gått 4,5 år siden oppstart og vi er her fremdeles, like sta som før - og litt klokere av både motstand og suksess.